Z najnowszych sondaży, przeprowadzanych wiosną każdego roku okazuje się, że największym powodzeniem wśród Polaków cieszą się pierwsze wiosenne warzywa, które goszczą na naszych talerzach już w maju. Należy do nich między innymi sałata, szczypiorek i rzodkiewka. To właśnie one królują na polskich stołach aż do wakacji, kiedy to muszą ustąpić miejsca późniejszym odmianom. Osoby, które dbają o swoją figurę i urozmaiconą dietę wybierają szczególnie te warzywa, które udoskonalają codzienne posiłki. Robią to także coraz częściej dlatego, by poprawić stan witamin w swoim organizmie. Po długiej i mroźnej zimie każdy z nas spragniony jest świeżych i dojrzałych warzyw, które swobodnie rosną sobie na grządkach. Polacy uwielbiają je nie tylko w klasycznej wersji, ale także w rożnego rodzaju sałatkach, sosach czy kremach. Dużym powodzeniem cieszy się zwłaszcza rzodkiewka, która doskonale komponuje się ze świeżym białym serem. Specjaliści informują, że na żadne inne warzywa nie ma aż tak wielkiego zapotrzebowania wśród naszych rodaków jak na wiosenne i zielone warzywa. Dojrzewające w wiosennym słońcu kuszą swoim zapachem i smakiem. Warto wprowadzić je do naszej diety, nawet jeśli wolimy letnie owoce czy dojrzałe w słońcu pomidory.

www.cyber-fly.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here