Każdy z nas ceni sobie domowy obiad w postaci kotleta schabowego i zasmażanej kapusty. Jednak warto czasem spróbować czegoś innego i egzotycznego będącego specjałem kuchni z innych krajów. Na uwagę z pewnością zasługuje hiszpańska paella, potrawa przyrządzana z ryżu i owoców morza takich jak krewetki, małże i kalmary, której podstawową przyprawa jest szafran. Możemy czasami przyrządzić również sałatkę grecką oczywiście z sałaty, pomidorów i sera fety, skrapiając ją delikatnie oliwa z oliwek, która jest niesamowicie zdrowa i ceniona. Jeśli mamy ochotę na nieznane nam smaki wędlin możemy skosztować hiszpańskiego chorizo albo szynki jamon, o niesamowicie intensywnym smaku i zapachu. Warto również poznać smak bardziej orientalnych i egzotycznych mięsnych potraw rodem z kuchni chińskiej, których nieodłącznym elementem jest ryż, bądź też makaron ryżowy, a także ostre i słodko kwaśne sosy. Jak widać nie musimy koniecznie trwać przy naszych rodzimych smakach, warto bowiem chociaż czasem poczuć smak jakże odmiennych od naszych potraw.

www.electrownia.pl

Warning: A non-numeric value encountered in /usr/home/rmenkala3/domains/bytovia.pl/public_html/wp-content/themes/Newspaper/includes/wp_booster/td_block.php on line 1008

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here