Kuchnia polowa to kiedyś jedyny sposób na prowiant, ciepłe posiłki, szczególnie w czasie wojny światowej. Dziś kuchnia polowa raczej jest w formie atrakcji turystycznej, szczególnie na zabawach wiejskich, festynach i innych imprezach okolicznościowych. W takich kuchniach polowych najlepiej podaje się takie potrawy jak bigos, gulasz, wojskową grochówkę, czy gotowaną kukurydzę. Te potrawy gotuje się w dużych kotłach, są opalane drewnem, toteż nadają niepowtarzalny smak takich dań. Na festynach cieszy się szczególnym uznaniem, kiedy głodni ludzie stoją w kolejkach po miseczkę smacznej i apetycznej zupy. Kuchnie polowe są to kuchnie przystosowane do przewozu, łatwo jest je przestawić. Zawierają zazwyczaj kilka kotłów, w których podaje się różne posiłki. Taki rodzaj kuchni możemy także zafundować sobie spędzając urlop pod namiotem. Kiedy przygotowuje się posiłki na butli gazowej z palnikiem. To także jest rodzaj kuchni polowej, kiedy posiłki są przygotowywane w warunkach ekstremalnych, wymagających specjalnej ostrożoności.

www.kochamdbam.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here