Istnieje dzisiaj wielkie zainteresowanie kwestiami żywieniowymi i zdrowotnymi a na rynku regularnie rozgłos zyskują gwiazdy związane z gotowaniem. Programy telewizyjne coraz częściej mówią o tym, jak gotować i w jaki sposób radzić sobie z presją w kuchni, popularne są bardzo różne koncepcje. Oczywiście nadal szefowie rozpoznawalni globalnie mogą po prostu godzinami mówić o jedzeniu i gotować kolejne potrawy w swojej kuchni, stojąc przed jedną kamerą i program będzie porywający. Jeśli jednak stacja musi zapełnić informacjami o gotowaniu cały dwudziestogodzinny program, pojawiają się możliwości mówienia o jedzeniu w innych kontekstach. Modne są więc programy informujące o tym, jak rozpoznawać dobre produkty, czytać ich etykiety czy porównywać owoce i warzywa w sklepach. Umiejętność rozpoznania świeżej ryby to bez wątpienia dzisiaj wyjątkowo przydatna zdolność, albowiem niestety nie wszystkie sklepy są w stanie zapewnić klientom realnie najwyższy poziom towaru – trzeba więc umieć rozpoznać niską jakość.

www.dwakolory.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here