Ludzki organizm wyposażony został przez naturę w pięć podstawowych zmysłów, spośród których smak i węch odpowiadają za to, że możemy stwierdzić, jaki smak posiadają spożywane przez nas pokarmy oraz czy nam smakują. Gdyby nie owe zmysły, nie czerpaliśmy tak dużej przyjemności z prostej i podstawowej czynności, jaką jest jedzenie. Ludzie od dawien dawna szukali sposobu na to, by uprzyjemnić sobie jedzenie- stosowali różnorodne przyprawy i dodatki, które wzbogacały smak spożywanych potraw. Oczywiście w każdym zakątku świata korzystano głównie z tego, co daje natura, dlatego też z biegiem lat na całym świecie wykształciły się różne smaki kulinarne, które dziś możemy smakować bez żadnych większych przeszkód. Ale nie tylko poszczególne zakątki świata odróżniają różne preferencje smakowe. Bo nawet ludzie takiego samego pochodzenia mogą mieć zupełnie różne upodobania odnośnie kuchni. Najlepszym tego przykładem są chociażby znajomi i krewni- każdy z nas woli nieco inaczej sporządzone czy przyprawione dania.

www.dermix.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here