Na pewno żywność możemy podzielić na żywność naturalną oraz żywność przetwarzaną. W niniejszym tekście zajmijmy się jednak aspektami żywności naturalnej. Już sama terminologia w tym wypadku może nam bardzo dużo powiedzieć, o tego rodzaju żywności. Nikogo nie powinien dziwić fakt, że jest to żywność bardzo często spotykana w restauracjach. Jednak nie jesteśmy pewni, czy dana potrawa jest w stu procentach przygotowana ze świeżych warzyw, owoców lub innych naturalnych składników. Oczywiście tego rodzaju aspekty mogą bezpośrednio ocenić degustatorzy oraz znawcy dobrego smaku. W takim przypadku jednak warto samemu zjaw się żywnością naturalną. Jak wiemy, wszystko co nie przetwarzane jest zdrowe. W tym wypadku to powinno być motto i cecha przewodnia. Żywność naturalna jest nie tylko zdrowa, ale również o wiele lepsza. Nie musimy martwić się o to, ile chemii znajduje się w danej żywności .w tym przypadku nikogo nie dziwi fakt, że jest to bardzo ważne oraz bardzo często wykorzystywane. Żywność naturalna jest bardzo często spotykana.